Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aludd ki magad!

2008.12.05

Aludd ki magad!

Minden este ugyanaz megy:
Még annyi érdekes dolgot szeretnél csinálni,de muszály ágyba bújni.Nem kár ennyi időt pazarolni az alvásra?Nem!Mindjárt megtudod miért!
Ebben az életkorban különösen nagy szükség van a rendszeres pihenésre.Érsz,fejlődsz,növekedsz.Ne becsüld le az álmot,és használd ki annak minden pillanatát!

Ismerd meg az álom erejét!

Hangulatjavító:

Gyógyítja a szomorúságot.Amikor a világ reménytelennek tűnik,elég ,ha lefekszel aludni,és másnap reggel máris jobb hangulatod lesz.Ha nem alszod ki magad,a helyzet csak rosszabbra fordulhat.


Segíti a fejlődést:

Lehet hogy furán hangzik,de az ember éjjel nő a leggyorsabban.A szervezet ugyanis ilyenkor termeli a azokat az anyagokat,amelyek az érésért,a növekedésért felelősek.Az alvás egyben szépségelixír is.Az, hogy mostanság mennyit alszol,befolyásolja miképpen nézel majd ki néhány év múlva.Segíti a tanulást:

Ha kialudtad magad,könnyebben összpontosítasz,hatékonyabban tanulsz.És ez még nem minden.Amikor alszol,az elméd nem pihen.Ilyenkor rendeződnek az információk,rögzül a nap során megszerzett ismeretanyag.Segíti a gyógyulást!:


Biztos észrevetted,hogy ha beteg vagy,akkor többet alszol.Nem ok nélkül.A vitaminok,és gyógyszerek mellett ez is segít abban,hogy visszanyerd a formád.Az alvás remek gyógyszer!Aludj bölcsen!:


-Ne kajáld tele magad lefekvés előtt!Legalább 2 órával lefekvés előtt vacsorázz.Ha tényleg éhes vagy,egyél almát.Lefekvés előtt igyál egy pohár meleg tejet,vagy gyógyteát.


Lefekvés előtt próbálj lehiggadni!

elalvás előtt ne agyalj a nap idegesítő történetein,beszélgetésein.A fortyogó érzelmek nem hagyják aludni az embert.Inkább vegyél meleg fürdőt,és halgass nyugtató hatású zenét.Az ágynemű legyen friss!

Az ágyneműt még télen is szellőztesd ki,és spriccelj rá pár csepp levendulaolajat is.Az ágynemű legyen pamut,és neked megfelelő mintájú.Szellőztesd ki a szobát!

Ezt mindig este csináld,és télen se feledkezz meg róla.Esetleg egész éjszakára nyisd ki résnyire az ablakot.Így reggel az ébredés is kellemesebb lesz.


Ne aludj részletekben!

Igyekezz,hogy legalább 8 órát aludj egyfolytában,és semmiképp sem részletekben.Szervezeted csak így képes megfelelő módon regenerálódni.Ne ess túlzásba!

Mint minden területen,itt is a mértéktartó magatartás a kívánatos.Az alvás csodás gyógyszer,de ám ha túlzásba visszük,nem válik hasznunkra.Ilyenkor az ember képtelen tanulni,a kreativitás nullára zuhan.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< Január / 2019 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 236394
Hónap: 6982
Nap: 238