Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Árt vagy használ a szolárium?

2009.01.15

Árt vagy használ a szolárium?

Egyre divatosabb,főleg a fiatalok körében a tökéletes barnaság, ami egészséget sugall. Csábító megoldás erre a szolárium. De vajon milyen veszélyekkel jár a gyors barnulás?

 

Kérdés: Szolárium vagy napfény? Melyik az egészségesebb? Hogyan hat az UV-sugárzás a bőrre?


Válasz: Míg a természetes napfény több UVB-sugarat tartalmaz, amelyek a gyors leégésért felelősek, a szolárium csöveiből általában a lassabb barnulást elősegítő UVA-sugarakat kapjuk. Ugyanakkor a túl intenzív vagy túl gyakori UV-sugárzás bármelyik fajtája veszélyes lehet. Mindkettő károsítja a sejtek örökletes tulajdonságait, túlterhelik a szervezet védekezőrendszerét, és ez hosszú távon akár bőrrákhoz is vezethet.

 

 


Kérdés: Milyen a jó szoláriumszalon? Mire kell odafigyelnem?

Válasz:  A komoly szoláriumszalonokban nagyon pontosan kikérdeznek arról, fényérzékeny vagy-e, sok anyajegy és pigmentfolt van-e a bőrödön, szedsz-e fényérzékenységet okozó gyógyszert. Ha ezek közül bármelyik kérdésre is „igen” a válaszod, akkor számodra tabu a szolárium! Ha a bőrtípusod megfelelő, szoláriumozás alatt akkor is viselj védőszemüveget, és csak speciális, erre a célra kifejlesztett kozmetikumot használj, abból is olyat, amelyben nincs barnulást gyorsító adalékanyag!Persze 18éven aluliaknak nem ajánlatos szoláriumba menni,heti alkalommal,pedig pláne nem!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

rekomail@freemail.hu

(Réka, 2009.01.15 18:27)

Kedves Évi és Andi!

Lenne egy kérdésem hozzátok:Mondjátok meg légyszives,hogy az eoldalon amikor csináltátok ezt a webet,akko pénzbe került? Pussz:Réka Válaszoljatok az emailomon!

 

 

Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 228294
Hónap: 5711
Nap: 222