Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan fogyasztotta magát 12 évesre egy 23 éves lány: a funkcionális anorexia

2009.01.27

Afféle női Peter Panként, a 23 éves Vikki Hensley nem hajlandó felnőtt nővé válni. Tudatosan vonja meg magától az ételt, hogy megakadályozza a nővé érést. Mivel kamaszkora előtt elkezdett már éhezni, sohasem menstruált, nem nőttek meg a mellei, és persze a fiúkat is elkerülte.

Szinte hihetetlen, hogy a kislány testében egy felnőtt nő éli mindennapjait!
Szinte hihetetlen, hogy a kislány testében egy felnőtt nő éli mindennapjait!A kislány tudatosan 1000 kalória alatt tartja napi étkezését, és 40 kiló 167 cm magasságához
. Diétája egyszer már majdnem az életébe került, de furcsa büszkeséggel tölti el vékony külseje, és nem hajlandó többet enni.

Csúfolták

12 évesen kezdett koplalni, mert osztálytársai Husinak csúfolták,miután lefogyott,törékeny lett,és a gúnyolódás abbamaradt, a kislány elégedett lett. Tanárai is jobban szerették, ezért úgy érezte, jó úton halad. 17 évesen azonban 36 kilóra lefogyott, kórházba került, és szondával etették, ez mentette meg életét, mer majdnem megállt a szíve.

Nem akar meghalni

Vikki egyetemre készül, ezért vigyáz, hogy mostani súlyát tartsa, néha egy kocka csokit is bekap a napi salátaadagja mellé, de az orvosok így is óva intik, hogy a mája és a veséje tönkremehet, ahogy a termékenységét is tönkretette.

Új jelenség

A funkcionális anorexia, amely Vikkit sújtja valamivel kevésbé súlyos formája a betegségnek, hiszen nem emészti el teljesen a beteget, ám olyan tüneteket okoz, mint az öregedés: ráncosodást, bőrbajokat, csontritkulást, ínysorvadást, így pont azt nem tudják elkerülni a betegek, amitől rettegnek, vagyis a korosodást.

Forrás:Kiskegyed.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szerencse

(Virginca, 2012.11.30 20:33)

Szerencsére ilyennel nekem nincs bajom, nem tudok élni napi 3 kocka csoki nélkül. Fogyózni nem fogok mert vékony vagyok.

Válasz

(Szerk., 2009.05.03 16:34)

Ez nagyon szomorú!De a szülei ezt tudják,hogy diétázik??Mert ha nem,el kellene nekik mondani!És a lánnyal is beszéljetek,próbáljátok neki megmagyarázni,hogy ez milyen veszélyes és nagyon beteg is lehet tőle!!!Ez nem játék!!Főleg ha vékony!

anorexia

(Réka, 2009.04.24 20:12)

hát igen,ez nagyon rossz.osztálytársamnak nagyok a mellei,de diétázik.már mindig mondjuk neki hogy ne diétázzon,de azt mondja kövér.pedig egyáltalán nem az.ránk nem hallgat.

 

 

Archívum

Naptár
<< Január / 2019 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 236393
Hónap: 6982
Nap: 237