Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5000 év tested-lelked-szellemed harmóniájáért!

2008.12.19

    A jóga nem csupán abban segít, hogy tested rugalmas, izmaid állóképessége tökéletes legyen, hanem lelki stabilitást is eredményez, ami az egészség kulcsa.

 

A jóga és a keleti gyógyászat

 

A jóga ötezer éves gyakorlati rendszer, amelyet Patandzsáli állított össze. Több, különböző jógarendszer hagyományát ötvözte, amely segít elérni az ember legmagasabb szintű tudatállapotát.

Ez a tudás átkerült Kínába is, ahol saját gyakorlataik (Tai Chi, Chi Gong, Taoista Jóga) fejlesztésére alkalmazták. A kínai technikák a hosszú élet elérését célozták meg a meridián rendszer megnyitásával, így előzték meg a betegségeket.
A jóga általános gyakorlati forma a betegségek megelőzésére azáltal, hogy nyitva tartja a meridián rendszert, és szabadon áramoltatja a Chit, az életenergiát. Ilyen értelemben a jóga olyan, mint egy önmasszázs.

 

 

Szerveid gyógyásza

 

Az elsődleges lépés az egészség megtartására és a gyógyulásra, hogy az izom- és a csontrendszer jelzéseit meg kell érteni, amelyek összefüggésben vannak a belső fizikai, illetve a hozzákapcsolódó mentális tünetekkel. A speciális jóga testtartások élénkítik a meridián rendszert.

 

 

  • A hátrahajlás például a test yang részét erősíti, hőt és energiát generál, míg az előrehajlás a yin részt hangsúlyozza, hűvösséget és nyugalmat eredményez. Ha lelassultnak érzed magad, a hátrahajlás a vese stimulásával gerjeszt több energiát. A keleti gyógyászatban a vese az egyik legfontosabb szerv, a yin és yang gyökere. A nyugati tudomány szerint pedig a vese az első szerv, ami kialakul a magzatnál.
  • Amennyiben álmatlanságban szenvedsz és a kelleténél több energiával rendelkezel, az előrehajlás a megfelelő testtartás, ami nyugtató, lecsendesítő hatásokat eredményez a test yin részében. A jobbra hajlítás, valamint a fordító mozgás a májat és a hugyhólyagot erősíti, míg a bal oldalra történő hajlítás a lépet és a hasnyálmirigyet élénkíti.

 

 

Jóga, akupunktúra, masszázs és gyógynövények

 

A jóga, az akupunktúra és a masszázs egymást kiegészítve, azt a közös célt kívánják elérni, hogy a meridián rendszerben, a hozzá kapcsolódó szervekben és a vérben pangó energiákat felszabadítsák. A jóga a blokkolás felszabadításának a formáját biztosítja, míg az akupunktúra, illetve a meridián elméletek a legmegfelelőbb testtartás megválasztásához adnak keretet.

Gyógynövények alkalmazása további segítséget adhat a pangás megszüntetéséhez. A rohanó életmód, a szegényes és egyoldalú táplálkozás, a szennyezett környezet további fogyatékosságokat okozhatnak, és a gyógynövények ennek korrigálásában segíthetnek.

 


A jóga, az akupunktúra és a gyógynövények alkalmazása, segít helyreállítani a test és a tudat egyensúlyát, valamint több tudatosságot eredményez a test belső folyamatainál. A gyengeség, valamint a hajlékonyság csökkenése általában a meridián rendszer pangására vezethető vissza. Minden jelzést érdemes megvizsgálni.

 

  • Akinek például rossz az emésztése, szinte mindig nagyon gyenge hasizommal rendelkezik. De megfelelő testtartások végrehajtásával a has alsó részéből energiákat gerjeszthetsz, s ezáltal megerősítheted a hasizmot, így enyhíthetsz a problémán.
  • A fejfájás problémája is ehhez hasonló, a nyakizmok és a vállizmok erősítésével javíthatjuk a meridián rendszerben a körforgást, nem alakul ki benne pangás.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>

Statisztika

Online: 5
Összes: 228294
Hónap: 5711
Nap: 222