Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A csúfolás

2009.03.02

Kép Rettegsz attól,ha iskolába kell menned,hisz nem tudod mit terveltek ki az osztálytársaid arra a napra.Félsz,a lelked mélyén úgy érzed,téged senki sem szeret.Pedig van segítség!Ha bármilyen bántalmazást észlelsz azonnal szólj a tanárodnak,szüleidnek!

Miért kezdenek el csúfolódni?
Úgy gondolják az illető ember nem illik közéjük,mert más a hajviselete,nem úgy viselkedik,ahogy a többiek azt elvárják,vagy mert félénk,csendes.Pedig ez nagyon gyerekes dolog,de nem szabad annyiban hagyni.Az sem jó,ha keményen visszaszólsz,ha ők többen vannak,mert nagy problémák adódhatnak.Kiközösíthetnek,megverhetnek.

Általában kiket közösítenek ki?
Lehet az illető jó tanuló,vagy rossz.Nem biztos hogy épp emiatt.Általában azokat az embereket,akik csendesebbek,nincs véleményük,vagy mert nem jár el csavarogni,stb...

Irigység?
Az is megeshet hogy csak irigységből csúfolódnak,vagy azért hogy idegesítsenek.De ezt előbb-utóbb megunják.

Mit tehetek én?
Ha bántalmaznak,fenyegetnek,elveszik a holmid,azonnal szólj az osztályfőnöködnek,illetve szüleidnek.Orvosolni kell a problémát,nem szabad magad hagyni,mert később kihasználnak.

Talán én lennék a hibás?
Először is,gondold végig nem e olyat mondtál amit a másik ember a lelkére vett,vagy épp tettél.Ha arra jutsz,hogy nem tettél rossz dolgot,akkor kérdezd meg az  osztálytársa(i)d.Ha nem adnak értelmes magyarázatot,akkor jobb ha hagyod őket.Valószínű,hogy, csak azért csinálják hogy idegesítsenek.Ha nem veszed komolyan a cikizést,meg fogják unni.

Tanácsok:
Ne legyél egyedül szünetekben vagy bárhol máshol.Ha egyedül vagy könnyebben beszólogatnak
Ha cikiznek ne legyél ideges!Ha azt látják hogy nem érdekel ahogy csúfolódnak gyorsan abbahagyják
Ne csapkodd a könyveid,inkább nevess,mert ha azt látják sírsz,ideges vagy azt gondolják elérték a céljukat,és legközelebb is könnyű dolguk lesz.
Ha nem téged,hanem más osztálytársad bántalmazzák,azonnal szólj a szüleinek,tanároknak!

 

Írta:Andi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz Emy

(j.lo cica, 2009.03.07 16:54)

"Nem igazán veszi észre" ,mert folyton játsza az agyát :S 1x kedves ,utánna meg egy utálatos kis ribanc!!!!Folyton nyavalyog h milyen xar a haja,+h milyen kövér, de ezt csak azért mondja h felhívja magára a figyelmet.(am kb.olyan sovány,mint egy anorexiás)Már a legjobb bnöjének is az agyára megy, állandóan a fiuk után rohangál........már naon unom.

...

(Betty, 2009.03.07 09:31)

Köszönöm a segítséget:)megpróbálom:)

Egy kis segítség Bettynek :)

(Szerk., 2009.03.06 23:03)

Próbálj meg a suliban is hozzászólni a témákhoz,mond ki mit gondolsz.Persze kell egy kis önbizalom is!Légy magabiztos,és te is felhozhatsz témákat.

...

(Betty, 2009.03.06 14:57)

Én is úgy érzem,hogy kiközösítenek:(de ez az én hibám is,mert túl zárkózott vagyok és visszahúzódó:(

kiközösítés

(Emy, 2009.03.02 16:46)

Hát,ha túl nagy a szája akkor magára vessen.De őt ez nem zavarja,hogy senki sem bírja?!Am nekem is tetszik az oldal,naponta 3szor is jövök :D

kiközösítés

(j.lo cica, 2009.03.02 13:05)

Syastok !
Az én osztályomba is jár egy lány akit naon nem bírnak, de ő ezt csak magának köszönheti,mert túl nagy a szája:S:S:S
Am naon jóóó az oldal ,csak így tovább .


« előző

1 | 2 | 3 

 

Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 228294
Hónap: 5711
Nap: 222