Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legrosszabb barátnő

2009.03.01

A barátnőkből könnyen lehetnek ellenségek.Megmutatunk pár szituációt,és azt is,mit kell tenned ilyenkor.

 

Utánzás

Nagyon tetszik a barátnődnek a stílusod,vagy az amit csinálsz.Éppen ezért elkezd téged mindenben követni.Ugyanúgy öltözik,és próbál mindent úgy csinálni,ahogy Te.

Te viszont érzed ,mindez már túlzás.

 

Ezt tedd:

Mondd el a barátnődnek határozottan,de ne mérgesen,hogy ez téged zavar.Ne légy rá mérges,inkább segíts neki megtalálni a stílusát,illetve biztasd és mond el neki nyugodtan hogy szerinted miben tehetséges.

 

Megjátsza magát,önző

Mindig ő szeretne a középpontba lenni,és ezért mindent megtesz.Produkálja magát,és még annak a tanárnak is jópofizik,akit valójában utál.Folyton csak magáról beszél,elvárja hogy segíts neki,de Te nem várhatod el ugyanezt tőle.

 

Ezt tedd:

Állj elé és mondd meg neki,hogy változtasson a stílusán,mert nem túl szép dolog másokat kinevetni.Hozd fel azt  is hogy ő bármikor kérhetett tőled tanácsot,segítséget,de Te ezt nem várhattad el,hisz folyton csak magával foglalkozott,és azzal hogy neki jó legyen.A barátságban nagyon fontos a kölcsönösség.

 

Aki folyton kritizál

Tegyük fel hogy tegnap vettél egy új ruhát,de nem állt rajtad valami jól.A barátnőd keményen fogalmazott,és megmondta a szemedbe :rettenetesen nézel ki benne

.Fontos,hogy véleményt mondjunk,de csak kultúráltan,finoman.Nem árt kétszer átgondolni a mondanivalód,nehogy megbánts valkit.Ha a barátnőd folyton kritizál,nem jó neki amit csinálsz,beleszól a dolgaidba,beleköt még az élő fába is,akkor jobb ha minél előbb beszélsz vele.Senkinek sem esik jól,ha sértegetik.

 

Ezt tedd,így mondd meg neki:

Nagyon rosszul esik,hogy sértegetsz.Finomabban is megmondhatnád,mit gondolsz hisz senki sem szereti,ha megbántják,kérlek legyél tapintatosabb.

 

Aki kétszínű

Múltkor még veled volt jóba,minden titkod elmondtad neki,megbíztál benne.Ő viszont mindent szétkürtölt,ráadásul az osztály legbunkóbb csajával haverkodik.Megpróbál mentegetőzni:,,Jajj azt nem úgy értettem,én ilyet nem mondtam.”Mindent tagad,de Te tudod,hogy hazudik.

 

Ezt tedd,így mondd meg neki:

Nézd,tudom mit tettél,nem kell magyarázkodnod.De a barátságban nincs helye a kétszínűségnek.Te minden titkom elmondtad,holott én bíztam benned.Nem tudom,akarsz e még a barátnőm lenni,de ha igen ígérd meg nem teszel többet ilyet.

 

Kikezd a pasiddal

Nemrég találtál egy helyes,kedves és megbízható srácot..A barátnőd viszont minden adandó alkalommal szemezget vele,mosolyog rá.Te is látod hogy bejön neki.Ezt feltétlenül meg kell beszélnetek.

 

Ezt tedd,így mondd meg neki:

Tudod,észrevettem hogy flörtölsz azzal a sráccal aki tetszik nekem.Nem szeretném őt elveszíteni,és azt sem,hogy miatta összevesszünk.Mi vagyunk a legjobb barátnők.Majd neked is segítek találni egy fiút,aki szeret.Rám mindig számíthatsz.A barátnőd ezután biztos belátja hogy igazad van,és bocsánatot kér tőled.

 

 

Pár jó tanács:

 

-Annyiszor hívd át magadhoz a barátnőd,ahányszor ő hívott.

-Ne fecsegj annyit,néha tarts egy kis szünetet.

-Ha hibázott,ne kiabálj vele,senki sem tökéletes!

-Gondolkodj,mielőtt beszélsz.Ha kell kétszer is gondold át a dolgokat,nehogy megsérts valakit.

-Ha hazudott,elfecsegte a titkod,kritizál,azonnal tisztázd vele a dolgokat!

 

 

Írta:Andi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nyusziika

(nyusziika, 2011.03.26 08:18)

Angi ezt h érted?

valami

(Angi, 2010.03.06 22:06)

A barátnőm éretlen nagyon gyerekes kezdem unni már!
Mit tegyek

 

 

Archívum

Naptár
<< Január / 2019 >>

Statisztika

Online: 6
Összes: 236396
Hónap: 6983
Nap: 240