Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jajj,mindent elrontottam!

2008.12.08

Ami nem öl meg,az erősít-tartja a mondás.És milyen igaz!Ahelyett hogy a föld alá süllyednél egy-egy gázos helyzetben,inkább fordítsd hasznodra a baklövést!

 

Kép

 

 

,,Mindig őszintén ismerd be a hibáidat.Ez elbizonytalanítja a lesben állókat,és lehetőséget ad arra,hogy továbbiakat kövesd el."

                    (Mark Twain)

 

 

 

 

 

 

 

1.Félreléptél

 

,,Amikor egy éve jártam a pasimmal,kezdtem úgy érezni,hogy megfulladok a kapcsolatban.Volt azonban egy srác,aki nagyon érdeklődött irántam.Titokban elkezdtem vele is találkozgatni,és végül megtörtént,aminek meg kell történnie.Amikor a barátom rájött,szörnyen kiborult,dühös volt,még sírt is.Persze azonnal szakított velem,én pedig azóta is bánkódom ,hogy elvesztettem egy nagyszerű fiú bizalmát és barátságát."

 

Tanulj belőle!

 

Még jó,hogy bűnösnek érzed magad egy megcsalás után!Emészd is magad egy kicsit-de ne hagyd,hogy maga alá temessen a bűntudat.Az okokat feszegetni gyáva dolog,ezért ne a srácban keresd a hibát!Nézz magadba,és fogadd meg,hogy többé nem teszel ilyet.Jó hír: a következő kapcsolatodban biztosan az egyenes utat választod majd,és ilyen esetben tisztázni fogod a helyzetet,vagy szakítasz a fiúddal.

 

 

2.Évet kell ismételned

 

,,A suli elején még jó tanuló voltam,de ötödik osztály környékén minden összejött: elváltak a szüleim,meghalt a nagyim,én pedig depressziós lettem.A helyzet odaáig fajult,hogy hetedikben két tárgyból buktam,és ahelyett ,hogy idén végeznék,még egyszer hetedikes vagyok."

 

 

Tanulj belőle!

 

Az olyan traumák,mint egy válás vagy egy szeretett személy halála,sokszor nem dolgozhatók fel egyedül.Ilyenkor muszáj segítséget keresni -egy barátnő vagy akár egy iskolapszichológus személyében.Fogd fel úgy,hogy kaptál egy ajándék évet!Ismered a tananyag egy részét ,a bukást pedig mindenképpen szeretnéd elkerülni majd,ezért biztosan össze tudod kapni magad annyira,hogy hetedikben-sőt nyolcadikban is !-jó jegyeket szerezz,és egy erős középiskola kapui nyíljanak meg előtted!

 

 

 

 

Kép

3.Tönkretettél egy barátságot

 

,,A legjobb barátnőmmel kiskorunk óta elválaszthatatlanok voltunk.Aztán gimi másodikban dobtam őt a menő csajok bandája miatt.Most már tudom,hogy sokat vesztettem ezzel,és még a jellemem sem fejlődött,mert ezekkel a lányokkal csak a pasikon és a ruhákon pörögtünk.Nem tudom,visszanyerhetem-e valaha a bizalmát."

 

 

 

Tanulj belőle!

 

Előbb-utóbb minden tini meg tanulja,hogy a barátság igazi lényege nem a külsőségekben rejlik.Most már te is tudod,hogy a bizalom,az őszinteség,és a hűség mennyivel fontosabbak,mint az , hogy irigyelt csajokkal bandázz.Ha őszintén elmondod a barátnődnek,hogy mennyit tanultál az esetből,és hogy mindennél jobban vágysz arra,hogy újra barátnőjének tekintsen,nagy valószínűséggel felenged majd.

 

 

Túlélőcsomag égő helyzetekre

 

Három lépésben minden kényes helyzetet megoldhatsz.

 

 

Kép 1. Valld be!  

 

Felelőséget vállalni-Ez a legjobb és legérettebb dolog ,amit egy ostoba helyzetben tehetsz.Talán nem rögtön bocsát meg az,akit megbántottál,de mindenképp méltányolja majd,hogy képes vagy beismerni a hibáidat.Ha látja az őszinte bűnbánatot,tudja ,hogy nem akartál rosszat.

 

 

 

2. Hozd rendbe!  Kérdezd meg magadtól,hogy ha újraélhetnéd az adott helyzetet,mit tennél másként.Ha alaposan kielemezted a hibáidat,garantáltan nem rontasz el még egy helyzetet ugyanígy.

 

3. Lépj tovább! Ne emészd magad túl sokáig egy-egy baklövés miatt.Könyveld el az egészet egy nagy,kemény leckének az Élet című tankönyvből,amit örök időkre megtanultál.És persze próbálj megbocsátani magadnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< Január / 2019 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 236394
Hónap: 6981
Nap: 238