Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Védekezés

2009.01.15

Tabletta 72 órán belül: A sürgősségi tabletta végső megoldás lehet, ha előbb nem kaptunk észbe, de figyelj oda, nem játék. Néha a vágy olyan erős, hogy elveszi az ember józan eszét, elnyom minden gondolatot, így nem meglepő, hogy a védekezés sem úgy sikerül, ahogy kellene. Ez mindenkivel előfordul!Természetesen nem csak a vágy lehet az oka a balesetnek, néha a védekezi eszközök is felmondják a szolgálatot, amiről aztán végképp nem tehet az ember. Ilyenkor nincs mit tenni, a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében ki kell váltani az esemény utáni tablettát. A tabletta azonban csak akkor lehet hatásos, ha azt a "baleset" után maximum 72 órán belül beveszi a nő. Statisztikailag bizonyított, hogy minél több idő telik el az együttlét után, a hibaszázalék is ennek függvényében alakul.

Fogamzásgátló tabletta: A legmegbízhatóbb, szájon át szedhető, hormonális fogamzásgátló.A legmegbízhatóbb fogamzásgátlószer a szájon át szedhető, ún. antibébi tabletta. Monofázisos és többfázisú tablettákat különböztetünk meg, leggyakrabban a kombinált tablettát alkalmazzák.

Spirál: Tartósan a méhbe helyezett fogamzásgátló eszköz. A tartósan méhbe helyezett eszköz a megtermékenyítést, illetve a megtermékenyített petesejt beágyazódását akadályozza. A rézbevonatú és különböző hormontartalmú spirálok tovább fokozzák az eszköz hatékonyságát.

Spermicid anyagok: A hüvelyben használható, helyi fogamzásgátló módszerek.Hüvelyben használható spermicid anyagokból több fajta is rendelkezésre áll,ezek mindegyike recept nélkül beszerezhető a patikákban.

Gumióvszer:  A legkönnyebben hozzáférhető, egyszerű és nagyszerű gumi. Az egyetlen férfiak által használt fogamzásgátló módszer, melynek nagy előnye, hogy hatásosan véd a szexuális úon terjedő betegségektől

Pesszárium: Hüvelyen belül használatos kis gumisapka, amit egészen mélyre, a méhnyakra kell helyezni.Céja,hogy a spermium ne jusson be a méhbe, de a hibahatár csökkentése miatt javasolt valamilyen spermaölővel is bekenni, hogy az esetlegesen túljutó spermiumoknak se legyen esélyük a túlélésre.

Hőmérőzés: A cikluson belüli hőmérsékletingadozás jelzi a peteérés idejét. A női test cikluson belüli testhőmérséklet ingadozását veszi alapul, minek nyomon követésével meghatározható a peteérés időpontja, így a termékeny napok is kiszűrhetők. Mikor a petesejt kiszabadul a petefészekből (vagy kicsivel előtte), a testhőmérséklet kis mértékben megemelkedik.

Ovuláció meghatározása: A méhnyak nyák állagának vizsgálatán alapuló módszer.A menstruációs ciklus alatt a méhnyak nyák összetétele, mennyisége és minősége az ösztrogén hatására változik, folyamatos vizsgálatával megállapítható, melyek a termékeny napok.

Naptármódszer: A méhnyak nyák állagának vizsgálatán alapuló módszer. A menstruációs ciklust hívja segítségül a termékeny napok megállapítására, illetve azon napok meghatározására, amikor tanácsos elkerülni a közösülést.   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< November / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 223008
Hónap: 5370
Nap: 125