Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az állattartás fő szabályai

2009.03.09

Élelem
Nagyon fontos,hogy tápanyagokhoz juttassuk kedvencünket.Figyeld meg,mit szeret a legjobban,és azt add neki.Ellenőrizd hogy a tálkájában legyen mindig elegendő tiszta víz!

Kép Törődés
Kisebb korában kell a legtöbbet foglalkozni az állattal,de persze nagyobb korában is szeretetet,törődést igényel.Simogassuk,játszunk vele,fésüljük meg a szőrét,fürdessük meg stb...Éreznie kell hogy mennyire szeretjük,és hogy nálunk biztonságban tudhatja magát.

 

Friss levegő
Nemcsak a nagy testű állatokat kell kivinni a friss levegőre!Minden állatnak szüksége van rá,így például a hörcsögnek is.Mindennap engedd,hogy futkározzon egy picit.

Kölykök
Ha véletlenül lekölykezett a kis kedvenc,akkor a kölykökről is gondoskodni kell.Később találnod kell nekik egy új gazdit.De addig vigyáznod kell rájuk!

Oltás
Betegségektől is óvnunk kell a kedvencünket.Be kell oltatni,ha kell,gyógyszert kell neki adnunk,nehogy a betegségek legyengítsék,illetve fertőzések ellen.

Jutalom
Taníts új feladatokat kedvencednek.Ha ügyesen megcsinálja,simogasd meg,és adj neki egy kis jutalomfalatot.

 

/Írta:Andi/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bővebb infó

(nina, 2010.02.06 18:49)

szia!én ebben a témában segíthetek nektekmi kutyákat tenyésztünk méghozzá yorkit van kb. 20 yorkink szal segíthetek nagyon tömörenkevés dolgot fogalmaztatok meg.ennél sokkal több kell 1 kutyatartáshoz megfelelő hely stb.ha kell még infóakkor írj ideés küldök neked infot

 

 

Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 228294
Hónap: 5711
Nap: 222